Een frisse start met 4 nieuwe vrienden

Aangemaakt door Juf Hilde op 26 januari, 2014 - 19:53

Beste ouders, veel leesplezier met dit verslagje.

We kwamen binnen in de visklas in september 2013 en na het kerstverlof kwamen er nog 4 sloebers bij. Negenentwintig visjes bij juf Nele en juf Hilde, dat is een gezellige school vissen hoor. Zeventien 3de en twaalf 2de kleuters  of 10  jongens en 19 meisjes op dit moment.

De eerste dagen was het wennen: hoeken verkennen, afspraken maken, symbool kiezen en véél vertellen. Cijfers nul en één en letter K kwamen piepen samen met Mijnheer de Uil. We bekeken de school vanbinnen en langs buiten.

De tweede week mochten we reeds op de paardenmolen zitten en stapten de reuzen door de straten van Grembergen (zie foto’s op de website). We deden  schrijfdans 'DE VULKAAN' en maakten kennis met Babette uit Frankrijk. Enkele vroege jarigen werden gevierd, bedankt voor de leuke geschenken, Paulien, Yuna, Liezel, Nelle en Nilda.

De volgende weken werden we vrienden met de hulp van Bertus, Swimmy en Nemo, Elmer de kleuren olifant en Rikki het konijntje. We maakten ook kennis met Pluk, 'Pluk van de Petteflet' en zijn vrienden Zaza, mijnheer Pen, Dollie, Mevrouw Helderder & Aagje.

De laatste dagen van september en de eerste dagen van oktober werd onze klas een klein bos. In de 14 dagen die volgden kwamen er met stagiaire Elisabeth bosdieren bij en we maakten een heus slakkenhotel. Ook paddenstoelen, kastanjes verzamelen en onze bosuitstap mochten niet ontbreken (zie foto’s op de site). Mijnheer de Uil kwam binnenwaaien met cijfer 2 en met de B van bos & Babette zei: 'Bonjour et au revoir. Er waren vele leuke momenten.

Tijd voor een weekje herfstverlof.

Toen was het al november! We begonnen met Duimelijntje en Klein Duimpje, allebei klein maar dapper. Ook werkten we rond het scheppingsverhaal. Groeien en ouder worden - met oma en opa als ons grote voorbeeld – was ons volgende thema. Deze mensen hebben we daarom verwend met pralines.

Mijnheer de Uil trakteerde ons op de letter O en het cijfer 3. Babette leerde ons een liedje en een spel rond kleuren. We hadden het over ‘les couleurs’ en ook over 'grand-père et grand-mère'.

Toet! Daar kwam de stoomboot al in zicht. We oefenden ons lied en ons dansje om samen met jullie een prachtig sinterklaasfeest te beleven. De klasgeschenken van de Sint - magneten, enkele boeken, nieuwe auto’s, iets van dino’s – vielen in de smaak.

Lotte, Ester en Zino vierden hun 5de verjaardag, bedankt aan de ouders voor de toffe verrassingen.

Kling, klokjes klingelingeling, een kerstboom zetten, liedjes aanleren, kersttoneel met zang brengen, jaja het is een gezellige maar drukke periode in december. Juf Charlotte zorgde voor een gezellige tijd en leerde ons een nieuwjaarsbrief. In de klas vierden we kerstfeest en we genoten met alle kleuters van een kerstfilm.

Het jaartje vloog voorbij en er kwamen in januari 2014 vier nieuwe vriendjes bij: Sterre (slakje), Emile (konijn), Senne (muis) en Brieck (windvliegertje) van juf Erika. Mama’s en papa’s  mogen gerust zijn, het was een zeer vlotte overgang. De nieuwe visklashelden proberen alles mee en zijn enthousiast, wij ook vanzelfsprekend.

We bekeken de kalenders en leefden ons in in de rol van postbode. We keken naar grote en kleine kaarten, mooie postzegels en maakten zelfs een heuse postwinkel in de klas.

 

Kleuren, richting, vormen, picto’s, cijfers en letters maken mijn blad vol,

Ho-ho-ho mijn hoofd slaat op hol

 

Via liedjes, spelletjeswinkel en boeken kwamen we veel te weten rond deze thema’s en met een contractboekje (een maxi voor de derde en een mini voor de tweede kleuters) oefenden we opdrachtjes. Bedankt aan onze januari-jarigen Luna, Céleste en Linus, het waren leuke dagen en hopelijk genoten jullie er ook van.

 

Maandag 3 februari is het pannenkoekenfeest voor LICHTMIS. We mogen dan véél kabouterpannenkoekjes eten, jammie!

Voor het krokusverlof is het dan nog carnaval geblazen.

 

 

Juf Nele en juf Hilde

Share this