Uit een kleutermondje: 'Het verhaal van de magneetkevers…'

Aangemaakt door Juf Hilde op 13 november, 2013 - 20:13

Beste ouders,

Hierbij een verhaal dat ik reeds een tijdje geleden beloofd had.

In de klas was het weekthema ‘Kriebelbeestjes’. De kleuters maakten kennis met rupsen, mieren, regenwormen, slakken, bijen, lievenheersbeestjes, …

De juf bracht onder andere een gezelschapsspel aan met lieveheersbeestjes waarin magneetjes zaten. Het was de bedoeling om deze diertjes aan elkaar vast te trekken maar soms draaide een lievenheersbeestje zich om... Oei, dan wou het geen vriendje zijn. De kleuters hadden hieromtrent veel intresse.

Op een zonnige dag - in dezelfde week -toen de mensen hun sloebers kwamen afhalen op de speelplaats, huppelde een kleuter vrolijk mee met zijn mama richting de schoolpoort. Tussen de twee poorten gekomen, bleef hij plots staan. Hij deed  een verrassende ontdekking op de houten balken.

Hij riep zijn mama erbij en zei: ‘Kijk mama dit zijn magneetkevers zoals het gezelschapsspel in de klas. Maar dit zijn wel rare vrienden want die geven geen kusjes maar hangen met hun poep aan elkaar?'

Eigenlijk ging het om parende Vuurwantsen = een soort houtworm, diertjes met een heel mooi tekening op hun schildvleugels.

Een leuk verhaaltje om met jullie te delen.

Juf Hilde

 

 

 

 

Share this