Spreekbeurten

Aangemaakt door Juf Jolien op 13 maart, 2017 - 17:03

Deze week krijgen we 18 sprekers op bezoek in onze klas. Elke leerlingen mag een eigen non-fictie boek voorstellen en hiermee creatief aan de slag gaan.

Op maandag viel onze mond al open van de mooie resultaten. Zo knutselde Paulien het hele sterrenstelsel in elkaar en konden we genieten van Anaïs haar fotocollage. Nadien konden we proeven van de truffels van Liezel en kwamen we helemaal in de onderwatersfeer door Dorien haar knutselwerkje.

Op dinsdag hebben we weer heel wat kunnen proeven. Amelie leerde ons hoe we een cake moesten bakken en Julie liet ons proeven van haar maankoekjes. Zij bracht ook een telescoop naar de klas en liet ons verder kennismaken met het heelal. Lorena leerde ons meer over het leven van een leeuw en Nelle was helemaal in de ban van honden. Ze leerde ons zelf hoe een hond een kudde schapen in bedwang houdt.

Op woensdag kwamen we meer te weten over de kookkunsten van Zias, hij liet ons proeven van zijn zelfgemaakte petit beurre taart. Merlijn toonde ons meer over de verzorging van hondjes en is helemaal gek van haar "Waf".

Op donderdag bracht Merel ons iets bij over olifanten en liet Tristan ons dieper kennismaken met piraten. Adam leerde ons de geheimen der aarde. En tot slot liet Eva ons genieten van een gezonde fruitsla.

Op vrijdag toonde Ewout zijn meters lange collage over spinnen en insecten. Celeste liet ons kennismaken met de theoretische kant van het weer. Felicia toonde de kunstige talenten van haar familie. En Lore was vroeg uit de veren om ons een gezonde milkshake en fruitsaté voor te schotelen.

 

Wat een prachtige spreekbeurten! Jongens en meisjes, hier mogen jullie fier op zijn!

Share this