6A

MEGA-fuif

Aangemaakt door Meester Patrick op 14 december, 2015 - 17:16

De leerlingen van 6A en 6B kon je op vrijdag 11 december vinden op de MEGA-fuif!

Vanaf september kregen de zesdejaars les over MEGA: Mijn Eigen Goede Antwoord. 

De politie kwam af en toe ook een les geven!

Aan het einde van de lessenreeks waren 6A en 6B dus uitgenodigd op de MEGA-fuif en dat vonden ze MEGATOF! 

Inleefdag 6A en 6B P.T.I. Hamme (donderdag 11 december)

Aangemaakt door Meester Patrick op 18 december, 2014 - 18:42

Op het einde van dit schooljaar zetten de jongens en meisjes van het zesde leerjaar een belangrijke stap in hun schoolloopbaan. Ze staan voor een moeilijke beslissing: "Welke studierichting vat ik aan in het middelbaar onderwijs ?"

We maken hen stilaan wegwijs in de structuur van het secundair onderwijs en trachten hen te verduidelijken wat de verschillende studierichtingen te bieden hebben en welke van die richtingen het best aansluit bij hun capaciteiten.

Daarom vonden wij de uitnodiging voor een "techniekdag" in het Provinciaal Technisch Instituut te Hamme heel interessant. Wij zijn er onmiddellijk op ingegaan en achteraf bekeken was het zeker meer dan de moeite waard.

Onze zesdeklassers hebben al eens kunnen proeven van hoe er in het secundair onderwijs gewerkt wordt.

De bijgevoegde foto's tonen duidelijk aan dat de leerlingen de hele dag actief bezig waren. Een leuke en leerrijke dag !

Een dagje Brussel met de zesdeklassers

Aangemaakt door Meester Patrick op 30 oktober, 2014 - 12:59

Op donderdag 23 oktober trokken we met alle leerlingen van het zesde leerjaar naar Brussel. 

Na een korte fietstocht, stapten we allemaal de trein op, richting Brussel.

Vermits we pas om 11 uur verwacht werden in het Federaal Parlement, hadden we vooraf nog de kans om aan sightseeing te doen in onze hoofdstad. We maakten een wandeling langsheen de Zavel, het Justitiepaleis,het Koninklijk Paleis en het Warandepark.

Dan was het tijd voor onze rondleiding in het Federaal Parlement. Het gebouw zelf is al meer dan 200 jaar oud, maar is zeker de moeite waard om te bekijken ! Leen Dierick, volksvertegenwoordiger en tevens ook eerste schepen van Dendermonde, gaf ons een heel duidelijke uitleg over de werking van het Federaal Parlement.

Speelbos Robin Woet

Aangemaakt door Juf Lieve op 17 mei, 2014 - 11:11

Onder een mooi lentezonnetje vertrok 6a met de fiets naar het speelbos "Robin Woet. " Onderweg kregen we te maken met fietspech maar dankzij de vaardige en behulpzame handen van de klasgenoten was dit probleempje snel opgelost. Met de deskundige begeleiding van Lies, de natuurgids, werd het een zeer leerrijke maar ook fijne namiddag met tal van opdrachten.

Blote bomenwandeling

Aangemaakt door Juf Lieve op 15 maart, 2014 - 07:54

Onder een stralende lentezon vertrokken de leerlingen van het zesde leerjaar op natuurwandeling met Lies, de natuurgids. Tijdens de wandeling hadden ze oog voor "blote bomen en hun kenmerken", de eerste lentetekens en konden zij de kleine beestjes , die in de natuur leven,  bekijken onder een vergrootglas.

Schaatsplezier in Lebbeke !

Aangemaakt door Meester Patrick op 19 februari, 2014 - 14:52

Nog even terugblikken naar een leuke en sportieve namiddag eind 2013.

Bezoek aan kunsteducatieve tentoonstelling "Raak"

Aangemaakt door Meester Patrick op 19 februari, 2014 - 14:28

Op dinsdag 18 februari brachten we met alle leerlingen van klas 6A een bezoek aan de interactieve tentoonstelling "Raak" in zaal " 't Sestigh" van de stadbibliotheek. Het opzet van deze kunsteducatieve tentoonstelling was om de kinderen te laten aanvoelen - dit mag je ook letterlijk nemen - waarom kunstenaars voor het ontwerp van hun kunstwerken kiezen voor bepaalde stoffen en materialen en welke gevoelens ze daarmee willen uitdrukken.

Poëziewandeling

Aangemaakt door Juf Lieve op 10 februari, 2014 - 20:15

De leerlingen van het zesde leerjaar beluisterden eerst een gedicht van Willem Wilmink. Nadien konden ze zelf hun creatviteit kwijt in het creëren van een gedicht en konden  al dit moois bewonderen tijdens een poëziewandeling.Het was fijn om zoveel creativiteit te mogen bekijken!

Leeruitstap naar Brussel en het Federaal Parlement

Aangemaakt door Juf Lieve op 23 oktober, 2013 - 16:45

Op dinsdag 22 oktober fietsten de zesdeklassers naar het station van Dendermonde waar we de trein namen naar Brussel. Van daaruit vertrokken wij , vergezeld van een stralende herfstzon, naar het Federaal Parlement. Daar werden wij hartelijk verwelkomd door, ons alom bekend, Leen Dierick.Wij " zetelden " in het Parlement en kregen terwijl een deskundige maar zeer duidelijke uitleg over het reilen en zeilen in het Parlement. Nadien was er "het vragenuurtje" waarvan de leerlingen graag gebruik maakten om duidelijke vragen te stellen aan Leen.

Muzische opvoeding:sokpoppen

Aangemaakt door Juf Lieve op 11 oktober, 2013 - 17:05

In de les muziche opvoeding maakten de leerlingen sokpoppen met oude sokken en allerlei materiaal. Nadien toonden  zij aan alle leerlingen van de zesde klas hun verhaaltje met de sokpoppen.

Inhoud syndiceren