Nieuwsbrief 3 - schooljaar 2020-2021

Aangemaakt door Luk De Mey op 9 september, 2020 - 21:33

NIEUWSBRIEF 3 – schooljaar 2020-2021

3 september 2020

 

Beste ouders,

 

Deze nieuwsbrief krijgt u deze keer op papier in de hand. We ondervinden dat er heel wat ouders zijn die de nieuwsbrief via gimme niet lezen… Of niet volledig lezen. We krijgen regelmatig vragen waarvan het antwoord nochtans duidelijk in de nieuwsbrief geformuleerd staat. Let op, dit vinden we niet erg. Maar het kan jullie heel wat werk besparen. Daarom deze nieuwsbrief éénmalig op papier (wordt ook via gimme verstuurd).

U krijgt opnieuw heel wat informatie in deze nieuwsbrief. Hij krijgt misschien een plaatsje aan je prikbord? Veel leesplezier!

 

Afspraken brengen van kinderen ‘s morgens

 

In ons risicoplan dat naar onze ouders werd doorgestuurd via gimme, staat heel duidelijk in dat ‘ouders niet toegelaten zijn op de speelplaats’. In de coronavoorschriften staat dit heel duidelijk en letterlijk neergeschreven.

Wij ervaren echter – en dat is een minpuntje – dat dit niet door elke ouder wordt opgevolgd… Wij zijn als school verantwoordelijk als dit niet correct gebeurt. Ik geef nog eens héél duidelijk de afspraken mee:

 

·       de kinderen worden aan de poort afgezet vanaf 8.10 uur en gaan zelf – rustig - naar hun klas

·       bij de peuters mogen de ouders de eerste week meekomen tot aan de peuterklas. Vanaf de tweede week zullen de peuters begeleid worden door de toezichthoudende leerkracht

·       Kinderen worden gebracht vanaf 8.10 uur.  Wie vóór 8.10 uur aanwezig is, moet gerigistreerd worden bij de ochtendopvang. M.a.w. deze kinderen gaan via de zij-ingang van de feestzaal binnen en worden als ochtendopvanger geregistreerd. De kinderen blijven NIET op de speelplaats!

·       De ochtendopvang wordt enkel georganiseerd voor kinderen wiens ouders moeten werken. We ondervinden dat er heel wat kinderen vóór 8.10 uur gebracht worden, ook al kunnen ouders/grootouders dit vanaf 8.10 uur. Mag ik vragen dit correct op te volgen.

 

Beste ouders, wij moeten de richtlijnen correct opvolgen. En wij voeren uit wat in ons risicoplan staat en goedgekeurd is door Mediwet. Wil het aanvangsuur van 8.10 uur respecteren. Bij controle zijn wij de pineut.

Vanaf morgen zal de grote poort dichtblijven tot 8.10 uur. Misschien streng, maar alleszins rechtvaardig. Héél veel ouders volgen de afspraken zeer correct! DANK hiervoor!

 

Mag ik vragen om ook de grootouders – als zij hun kleinkinderen brengen - hiervan in te lichten? Vaak weten deze mensen de afspraken niet.

 

Héél veel dank voor jullie medewerking!

Infoavonden kleuter en lager

Onze school organsieert ook de traditionele infoavonden. We kunnen het echter – door de coronamaatregelen – niet organiseren op twee avonden. We hebben 6 avonden voorzien. Hieronder kunt u de indeling lezen. Wil de voorschriften correct opvolgen:

 

·       één ouder per kind (enkel bij gescheiden ouders mogen beide ouders aanwezig zijn zodat elkeen de uitleg krijgt).

·       stipt starten om 19.30 uur

 

 

De data:

o   Maandag 7 september:

§  Peuterklas van juf Sophie: in de gymzaal

§  1ste kleuters van juf Charlotte: in de feestzaal

o   Dinsdag 8 september:

§  1 / 2 kleuters van juf Erika: in de gymzaal

§  1 / 2 kleuters van juf Nele: in de feestzaal

o   Donderdag 10 september:

§  2 / 3 kleuters van juf Annemie en juf Riet: in de feestzaal

o   Maandag 14 september:

§  1 ste leerjaar in de gymzaal

§  2de leerjaar in de feestzaal

o   Dinsdag 15 september:

§  3de leerjaar: in de gymzaal

§  4de leerjaar: in de feestzaal

o   Donderdag 17 september:

§  5de leerjaar in de gymzaal

§  6de leerjaar in de feestzaal

Ingangen:

·       Via de hoofdingang van de school (naast bureau van de directeur) naar de gymzaal

·       Via de hoofdingang van de feestzaal

We wensen jullie een fijne infavond!

 

Kermisactiviteiten

 

Door de gekende omstandigheden gaan de kermisactiviteiten (reuzenstoet – ons Vleks cafeetje – bezoek aan de kleinveejaarmarkt – kermisdinsdag…) niet door. Spijtig maar zeker te begrijpen.

Toch zullen enkele reuzen – de trots van Grembergen en terecht! – de school aandoen. Het bezoek wordt coronaproof uitgewerkt. De intiatiefnemers o.l.v. Niek Verberckmoes zullen op vrijdag 11 september onze school aandoen. Onze kinderen kunnen de reuzen bewonderen en de nodige uitleg bij elke reus zal gegeven worden.

 

Op woensdag 16 september blijft echter de lokale verlofdag. Dan is er geen klas. Deze datum kunnen wij niet meer verleggen. Wij dienen telkens onze verlofdagen vast te leggen vóór 15 juni voorafgaand aan het nieuwe schooljaar.

Leerplicht van 6 naar 5 jaar

 

De leerplicht is veranderd van 6 naar 5 jaar. We kunnen deze maatregel alleen maar toejuichen. Hoe meer dat onze kleuters naar school komen, hoe beter zij voorbereid zijn voor de lagere school.

De 3de kleuters dienen het schooljaar voorafgaand aan het 1ste leerjaar 290 halve schooldagen aanwezig te zijn in de 3de kleuterklas.

 

Fietsjesdag

 

Op woensdag organiseren wij traditioneel onze fietsjesdag. Door de coronamaatregelen dienen wij echter deze fietsjesdag uit te stellen. Het brengen van de fietsjes kan niet op een coronaveilige manier gebeuren door de verschillende ingangen bij de kleuters. Wanneer de coronamaatregelen versoepelen, kunnen wij dit wel opnieuw organiseren.

 

Wil ons hierin begrijpen. Het is moeilijk dergelijke beslissingen te nemen, maar nood breekt wet.

 

Fantastische start!

 

Onze kinderen en leerkrachten hebben er een prachtige start van gemaakt. We hebben opnieuw heel wat nieuwe kinderen in onze kleuter- en lagere afdeling. Van harte welkom aan deze kinderen!

Alle personeelsleden die vorig jaar op onze school aanwezig waren, blijven in dienst. We kunnen met ons vertrouwd team verder werken.

Dank aan onze ouders voor het vertrouwen in onze school!

 

Startviering in de kerk

 

De traditionele startviering in onze kerk gaat omwille van de gekende coronamaatregelen niet door. Dit is de eerste keer dat we dit dienen af te gelasten, maar we kunnen echter niet anders.

 

Zwemmen

 

Het zwembad Olympos is – wegens werken – gesloten tot en met 8 november. Dus onze zwemkalender start nadien.

 

Middagmalen

De bestelbriefjes voor de middagmalen worden meegegeven tegen vrijdag. De menu staat op de website. We danken het Woon-en Zorgcentrum Sint-Antonius voor de lekkere maaltijden!

Grote kuis

 

Onze school kreeg traditiegetrouw een totale kuisbeurt. Annick, Martine, Gracy, Birthe en Teun hebben ervoor gezorgd dat alles proper gekuist werd. Een serieus werk dat heel wat inzet vroeg. Maar de school ‘blinkt’ opnieuw! Oprecht dank!

 

Jaarthema “Voel je wel in je vel”

 

 

Hierboven ziet u de nieuwe banner voor huidig schooljaar. Ons jaarthema ‘VOEL JE WEL IN JE VEL’ bevat heel wat elementen.

 

In deze coronatijden is het belangrijk om voor onze gezondheid te zorgen. We moeten zorgen dat we het coronavirusje uit ons lichaam houden, maar we moeten ook zorgen dat onze immuniteit op peil blijft.

En hierop gaan wij inspelen. Op en top in orde zijn, fit zijn en onze immuniteit verbeteren… daar is werk aan!

 

We werken dit schooljaar rond:

·       Fitheid – bewegen: het is juist 100 jaar geleden dat de Olympische Spelen in Antwerpen zijn doorgegaan. Wij gaan dus onze olympische beentjes voorzetten!

·       Gezonde voeding: de voedingsdriehoek wordt onze leidraad.

·       Drankendruppel: enkel gezonde dranken op onze school!

·       …

 

Ook voor onze ouders gaan wij infoavonden organiseren. Hiervoor worden contacten gelegd.

 

Aandacht:

We drinken tijdens de voor- en namiddagspeeltijd water. FRUITWATER wordt ook toegestaan. Met fruitwater bedoelen wij geen fruitsap, maar wel water waar een fruitsmaakje is aan toegevoegd.

Let wel: capri sun, oasis, … zijn vruchtensappen (dus geen fruitsappen of fruitwater). Deze worden verboden op onze school.

Share this